Alla har vi varit små…

23 mars 2018

 

Efter att ha varit på diverse olika nätverk och samlingar den senaste tiden är jag glad över att idag kunna sammanfatta de senaste modeorden: Människor, hållbart, ha kul och att vara snäll.
Ord som för mig i mitt liv tillsammans med relationer,  prestationer och ansvar är det som en del kallar ledord. Fast det verkar som att jag är lite efter eller före  i tiden, då jag sällan pratar om orden ( om jag inte föreläser, poddar eller skriver blogg ;)). Jag försöker istället göra orden i handlingar, på samma sätt som kärlek. Det är ju lättare att göra kärlek än att säga det, tycker jag. Absolut bra att säga också, men för mig är det känslan som är det som avgör allt.
Skönt det då den senaste forskningen backar upp detta också, dvs att vi tar ca 90% av våra beslut baserade på känslor före fakta. Igår var jag på en magsik eftermiddag med SEB på deras Scale up med Greenhouse. När jag fick inbjudan blev jag super skeptisk som vanligt, den var lite för PÅ för min smak och när jag kom dit var det sådan där musik som skulle låtsas vara att man gick upp i en VM final eller Mello final, sådär överdriven och för mig ytlig.. men, optimist som man är hade man ju ändå med block och pennor i olika färger, ifall att… OCH, det var ju tur, för här levererades det på riktigt, vilka sköna och ärliga levnadshistorier vi fick höra från en rad kända och mindre kända människor. Det som slog mig mest på vägen hem var att de alla hade gemensamt att de kändes på riktigt och de var så ödmjuka inför livet, de var snälla som Pippi, de jobbade med pass it forward, de sprudlade av känslor och välvilja för andra människor. De verkade helt klart att de levde sina värdeord och det gjorde mig både hoppfull och glad, jag och Emma är inte ensamma,  vi är flera som tänker på samma sätt. Hoppas att fler och fler blir inspirerade att leva sina värdeord… och för att kunna det behöver vi ju alla göra den där reflektionsrundan med oss själva och ställa oss frågan: Varför gör jag det jag gör?
Svaret kan dröja, så var inte rädd, för helt plötsligt så känns allting bara lätt.
och det är då du vet:
Det skall nämligen vara lätt att göra rätt!
Kram Camilla